Over welke schade hebben we het?
Ze kunnen louter esthetisch zijn, zoals rimpels of vlekken, of ze kunnen gezondheidsgerelateerd zijn, met ernstiger problemen zoals kanker.
Wat is mijn zonnekapitaal?
Dat is onmogelijk te raden en hangt af van de persoon. Alle huidtypes hebben bescherming nodig. Maar het is bijvoorbeeld bekend dat een lichte huid een lager zonnekapitaal heeft bij de geboorte. Zij moeten dus nog waakzamer zijn!
Hoe snel neemt het zonnekapitaal af?
Dat is onmogelijk te zeggen, want het hangt af van elke huid, die een verschillend afweervermogen heeft. Speel geen poker, bescherm uzelf
Het is ook bekend dat het zonnekapitaal tijdens de kinderjaren veel sneller afneemt, vandaar de noodzaak om zuigelingen en kinderen nog beter te beschermen. Daarom, geen directe blootstelling voor hen en bij toevallige blootstelling, hen beschermen met zonnecrème en accessoires: hoed, bril, kledij enz..
Betekent onaangeroerd zonnekapitaal een nulrisico?
Nee. De risico's nemen sterk toe zodra het zonnekapitaal volledig is opgebruikt. Een intact kapitaal biedt echter geen volledige bescherming tegen risico's.
Kunt u uw zonnekapitaal verhogen?
Het kan niet worden verhoogd of verlengd, maar het kan worden beschermd om een leven lang mee te gaan! Zorg er daarom voor dat u veilig aan de zon wordt blootgesteld (keuze van tijdstip, schaduw, enz.) en bescherm uzelf (kledij, pet, zonnebescherming, aftersuncrème).
Een gebruinde huid, waarom niet, maar wat hebt u eraan als die gerimpeld of zelfs beschadigd is?